Kokemuksia Cryonic-huippukylmän käytöstä

Mietitkö, voisiko huippukylmästä olla apua vaivoihisi tai harkitsetko huippukylmän lisäämistä yrityksesi hoitovalikoimaan? Keräsimme tälle sivulle kokemuksia hoitoihin ja laitteen käyttöön liittyen. Tutustu rauhassa ja kysy toki lisää! Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla tai sivujemme lomakkeen kautta.

Cryonic-huippukylmä ihmisten hoidossa

CPRS-kivun hoito

"Minulla on perussairautena vasemman yläraajan TOS/CRPS ja vasemman alaraajan tapaturmaperäinen CRPS. Raajoissani olevan jatkuva hermokipu provosoituu kaikesta liikkeestä. Vasemmassa jalassani on polven seudulla ja jalkapöydässä kosketusherkät alueet, joissa hipaisukin tuntuu puukonviillolta.

Cryonic-huippukylmähoitoja minulle on tehty käteen ja jalan kosketuskipukohtiin muutamia kertoja. Ainoastaan pientä ihon nipistelyä on tuntunut hoidon aikana. Kosketus- ja hermokipu on vähentynyt jalasta Cryonic-huippukylmähoidosta radikaalisti. VAS-asteikolla jalkakipuni on levossakin 6–7, mutta hoidon jälkeen kipu laskee VAS tasolle 3–4. Hoitovasteen kesto oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen noin kaksi viikkoa ja on pidentynyt hoitokertojen lisääntyessä pariin kuukauteen.

Koska Cryonic-huippukylmähoito helpotti odotuksieni vastaisesti myös jalan hermokipua eikä pelkästään kosketusarkuutta, kokeiltiin samaa hoitoa myös käden hermokipuun. Kädessä oli hoidon jälkeen satunnaista tikustelua ja sähköiskuja muutaman päivän ajan, joten kivun vähenemisen lisäksi hermostossa tapahtui myös jotain konkreettista. Kivut laskivat käden osalta VAS-asteikolla 1–2 pykälää. Raajani ovat kestäneet myös enemmän liikettä kuin ennen hoitoa, ilman että kipu provosoituu sietämättömäksi.

Cryonic-huippukylmähoidon ansiosta en ole tarvinnut ylimääräistä opiaattilääkitystä kipuun. Aion käyttää hoitoa jatkossakin ja voin suositella sitä kokeiltavaksi muillekin kivuista kärsiville. Cryonic-hoidon nopeus, kivuttomuus ja kustannukset laskevat kokeilun kynnystä."

– Jyrki

Leikkauksen jälkeinen liikkuvuuden parantaminen

Noin 60 –vuotias nainen jolla vasen käsi katkesi perjantaina 27.11.2015 aamupäivällä Käsi kipsattiin keskussairaalassa. Kädessä oli kipsauksen jälkeen kipua koko ajan.

"Maanantaina 7.12.2015 oli kontrollikuvaukseen aika ja sen jälkeen lääkärille. Kontrollikuvassa ilmeni, että värttinäluun murtuma ei ollutkaan paikoillaan, joten otettiin kipsi pois ja reponoitiin uudelleen ja sen jälkeen rtg – kuvaukseen. Kuvauksessa nähtiin, että käden luu ei edelleenkään pysy paikoillaan.

Lähetettiin uudelleen Lapin keskussairaalaan, jossa ei enää alettu uudelleen kipsaamaan vaan päädyttiin kirurgiseen hoitoon. Kädessä oli kipu koko ajan. LKS:ssä perjantaina 11.12.2015 ensin reponoitiin murtuma hyvään asentoon ja sen jälkeen laitettiin K- piikit. Läpivalaisulla tarkistettiin asento, joka oli hyvä ja sen jälkeen laitettiin kipsi. Kipsiä pidettiin 5 viikkoa.

20.1.2016 poistettiin kipsi ja K-piikit. Ranne ja sormet olivat jäykät eivätkä taipuneet. Fysioterapeutin ohjeiden mukaan itse kuntoutti rannetta ja sormia. Ranne oli hyvin arka ja sormissa ei ollut verenkiertoa. Kipuilu ei helpottanut. Särkylääkkeitä oli otettava.

10.1.2016 Teron huippukylmähoito klo 19.00. Hoidosta noin 2 tunnin kuluttua ei tuntunut kipuilua ja yön sai nukkua rauhassa. Aamulla huomasin miten ranteesta käden turvotus oli huomattavasti laskenut ja kipu loppunut. Verenkierto helpottui sormissa eikä puristuksen tunnetta tullut.

Toinen hoitokerta oli 11.1.2016. Käden turvotus edelleen laskee eikä ole kipua."

Pirkko

Lue lisää kokemuksia ihmisten hoidosta Cryonic Medical Finlandin sivulta »

Huippukylmä hevosten hoidossa

Lihaksistoltaan jumiutuneen hevosen kuntouttava treenaus

Joulukuun alussa Taigatallille Rovaniemen marraskoskelle saapui Tapani Enbuskelle ravivalmennukseen ori eteläsuomesta. Hyvin nopeasti kävi selville että hevonen oli matkan ja aiempien treenien jäljiltä todella jumissa. Tilannetta helpotettiin erilaisella treenaamisella ja palautumista tehostettiin hieronnalla ja venyttelyllä yhdessä säännöllisten huippukylmähoitojen kanssa. Päivällä hevosella oli Back on Track:n talviloimi ja treenien jälkeen Back on Track:n fullneck fleeceloimi lämmittämässä ja nopeuttamista palautumista.

"Nyt kuukauden kuluttua hevosen saapumisesta tilanne on helpottunut huomattavasti erilaisen treenaamisen ja säännöllisen lihashuollon avulla. Back on Track:n tuotteet yhdessä hieronnan ja huippukylmähoidon kanssa on saanut aikaan todella ison muutoksen hevoseen. "

– Tapani Enbuske, Taigatalli

Lue lisää kokemuksia hevosten hoidosta Cryonic Medical Finlandin sivulta »

Huippukylmä koirien hoidossa

Lue lisää kokemuksia koirien hoidosta Cryonic Medical Finlandin sivulta »