Tmi Satu Murtola

Huippukylmähoitoa hevosille ja ihmisille

Yhteystiedot:
Satu Filppa (os. Murtola)
satu.filppa@pp.inet.fi
040 7753005

Satu Filppa (os Murtola) on fysioterapeutti ja eläinten kuntouttaja. Hän valmistui fysioterapeutiksi vuonna 1990, jonka jälkeen hän työskenteli Muurolan sairaalassa tehden psykiatrista fysioterapiaa.

Vuonna 2000 Satu opiskeli hevosten kuntouttajaksi, mistä lähtien hän on työskennellyt hevosten parissa koko Lapin alueella. Asiakkaita on ollut myös Pohjois-Norjassa ja -Ruotsissa. Hän on tehnyt jonkin verran myös koirahierontaa.

Vuodesta 2003 Satu on toiminut yksityisenä ammatinharjoittajana. Hevosten kuntoutuksen ohella hän hoitaa kaikenikäisiä sekä erilaisista sairauksista ja vaivoista kärsiviä ihmisiä Kittilän, Kolarin ja Rovaniemen kunnissa. Lisäksi hän käynyt hevosvalmennuksen C- ja B-kurssit sekä A-seminaarin Ypäjällä vuonna 2011.

Maaliskuussa 2016 Satu hankki ihmisten ja hevosten kuntoutuksen tueksi Cryo One -huippukylmälaitteen. Jo lyhyenkäyttökokemuksen aikana hän on saanut asiakkailleen hyviä tuloksia.

Esimerkiksi asiakas, jolla on ollut pitkäaikaista kipua olkapäissä, johtuen työperäisestä rasitusvammasta, on saanut apua vaivaansa. Hän on nukkunut yönsä heräämättä kipuun, ja selviytynyt työssään paremmin. Hevosten kuntoutuksessa hän on käyttänyt laitetta muun muassa
oireileviin niveliin sekä jänne- ja hankosidevammoihin. Muun kuntoutuksen tukena kylmälaite on nopeuttanut hevosten paranemisprosessia, ja mahdollistanut treenin jatkumisen.

Tällä hetkellä Satulla on kaksi kilpahevosta, emätamma ja varsa. Lisäksi hänellä on kotitallissaan kuntoutuksessa/valmennuksessa kaksi vierasta hevosta. Koska hän on saanut laitteella hyviä tuloksia lyhyen ajan sisällä, fysioterapian toteuttaminen ihmisille ja eläimille on monipuolistunut. Koti- ja tallikäyntien lisäksi hänellä on tavoitteenaan pitää kotitallissaan muutamaa vierasta hevosta yksilöllisessä valmennuksessa ja
kuntoutuksessa.